lunes, 20 de noviembre de 2017

Compartir


Dividir (una cosa) donant-ne part a d’altres, prenent cadascú la seva part.”

Dilluns.

·        Comentar la següent frase sobre el valor de compartir:

“No és més ric el que més té, sinó el que menys necessita.”

Dimarts.

·       Comentar entre tots la següent imatge i tractar de trobar sol·lucions:




Dimecres.

·        Visualitzar el vídeo de les festes de Gràcia, un barri de Barcelona, on tots els veïns de cada carrer junts comparteixen el fet de decorar el seu carrer. Una feina conjunta que pot durar tot un any. Després un jurat tria quin carrer està més ben guarnit.




Dijous.

·        Comentar la següent frase:

“ Quan tens un problema i el comparteixes amb un amic i li expliques, ja només tens mig problema”.


Divendres.

·        Explicar el conte del quart rei mag.

Hi va haver un quart rei mag sense tanta coneixença i nom com els altres Reis d’Orient. També va veure brillar l’estrella de Betlem, però sempre arribava tard als llocs on Jesús podia ser, perquè pobres i miserables no paraven de demanar-li ajuda.
Després de trenta-tres anys de seguir els passos de Jesús per Egipte, Galilea i Betània, el rei mag arribà a Jerusalem. Ja és massa tard, el nen s’ha convertit en un home i aquell dia mateix el crucifiquen. El rei havia comprat perles per a Jesús, però les havia venudes gairebé totes per ajudar a les persones que havia trobat pel camí. Només li havia sobrat una perla... però Jesús ja era mort.
− He fracassat en la missió de la meva vida –pensa el rei mag.
Aleshores, sent una veu que li diu:
− Al contrari del que penses, tu m’has trobat durant tota la vida. Jo estava nu, i em vas vestir. Vaig tenir fam, i em vas donar menjar. Era a la presó, i em vas visitar. Jo era en tots els pobres del teu camí. Moltes gràcies per tants regals d’amor.